Om mig

Emma Hällsten
Konstnär

Född 1986 i Umeå.
Grundläggande konstutbildning via bild- och form estetiska programmet, Midgårdsskolan.

Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av att rita och måla och vad som började i mindre teckningar har utvecklats till att bli större målningar. På gymnasiet läste jag bild- och formprogrammet och jag började då måla i större skala. Sedan dess har jag fortsatt med mitt målande och jag fortsätter ständigt att vidareutveckla det.

Mitt målande utvecklas ständigt och så även mina motiv. Vad som började som realistiska verk med bland annat växter, blommor, frukter och landskap har mer och mer gått mot det surrealistiska och naivistiska hållet.

När jag målar utgår jag från en skiss men det händer att den ursprungliga idén tar annan form under skapandets gång. Jag tycker om detaljarbete, till en viss gräns, och lägger ofta ner en del tid på det. Starka färger är något som jag gärna använder och jag strävar efter att göra mina bilder levande.

Det kan gå perioder utan att jag målar alls, men förr eller senare sitter jag ändå där med pennan eller penseln i handen, helt uppslukad av stunden och med fast fokus att färdigställa mina idéer i konstformat.

Ett par utställningar har jag deltagit i och jag siktar på mer sådana framöver!

 

 

 

 

©opyRight - Emmas tavlor - 2022